Bijdrage Cees Korvinus aan het boek ‘Kwade zaken’

Tijdens de Spannende Boeken Weken in juni is de bundel ‘Kwade Zaken’ – 16 spannende verhalen van misdaadauteurs en prominente strafpleiters gepresenteerd. Een van de verhalen is tot stand gekomen met Cees Korvinus.

Voor Kwade zaken spraken 16 misdaadauteurs met evenzoveel strafrechtadvocaten. Zij lieten zich inspireren door een werkelijk gebeurd voorval of een actuele kwestie en schreven daar een fictief verhaal over. Het boek werd uitgegeven door de Stichting CPNB:

“Er is nogal wat overeenkomst tussen het strafrecht en de misdaadliteratuur. Moord, mishandeling, oplichting, ontvoering, verkrachting, aanslagen en liquidaties, drugs-, wapen- en vrouwenhandel: het zijn delicten die op het terrein van het strafrecht liggen en ze spelen vaak een rol in spannende boeken. Het strafrecht gaat over ingrijpende conflicten tussen mensen die ook maatschappelijk ontwrichtend kunnen werken. Deze emoties vindt men terug in menig spannend boek. Genoeg redenen dus voor een eenmalige, unieke bundel waarin thrillerschrijvers zijn gekoppeld aan strafpleiters.”

Voor meer informatie, zie http://web.cpnb.nl/home.vm